MEDICAL TAPING.

GEEF UW SPIEREN ONDERSTEUNING.

Medical taping (kinesiotaping) is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen zonder de beweging te beperken. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid.

De tape heeft een liftende werking voor de opperhuid en doordat er hierdoor drukvermindering ontstaat, is er meer ruimte voor de bloed- en lymfevaten. De tape kan zo ook belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen.

Bij sportblessures kan medical taping vocht en ontstekingen verminderen, maar ook de spieren ontlasten bij overbelasting. Medical taping wordt ook gebruikt voor het corrigeren van een verkeerde houding en klachten door overbelasting.

Enkele voorbeelden waarbij medical taping kan worden ingezet: rug- en schouderklachten, zwelling na blessures, tennis- en golfelleboog, ondersteuning van gewrichtsbanden, litteken verklevingen, verkrampte spieren, zweepslag, hooikoorts.

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.