SPORTMASSAGE.

GUN JE SPIEREN EEN MASSAGE!

Iedereen heeft op zijn tijd wel eens last van spiervermoeidheid, spierpijn, stijfheid, vochtophoping en kramp. Met sportmassage kunnen de afvalstoffen in de spieren versneld worden afgevoerd om de spieren weer soepel en veerkrachtig te maken. Het is een stevige, diepe massage van de spieren. De strijkingen en knedingen zorgen voor een betere doorbloeding van het spierweefsel en verwijderen het opgehoopte melkzuur (spierpijn) en vocht (zware ledematen). Verhardingen in de spieren worden weer zacht gemaakt. Een goede massage kan verlichting geven en bijdragen aan het herstel van het lichaam.

VOOR WIE?

Hoewel de naam het suggereert, is sportmassage niet alleen voor sporters. Een normale werkdag kan in het dagelijks leven vaak dezelfde invloed hebben op ons lichaam als sporten. Denk aan rug-, nek- en schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van verschillende klachten. We zullen dan ook eerst kijken wat de oorzaak kan zijn van jouw klacht of blessure. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal behandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen.

WANNEER?

Voor aanvang van een sportieve activiteit, is sportmassage een ‘stimulerend middel’ om de spieren in een optimale toestand te brengen. Het verkleint de kans op spierpijn en blessures. Ook als er weinig wordt getraind, bijvoorbeeld tijdens een herstelfase , is sportmassage een doeltreffend middel om spieren soepel te houden. En na een blessure helpt het om het sporten weer veilig op te kunnen pakken. Hierbij wordt tevens advies gegeven hoe u uw activiteiten weer kunt hervatten. Indien nodig kan het herstellende lichaamsdeel door middel van medical taping worden behandeld. Bij een ernstige blessure zullen we u eerst doorverwijzen naar de fysiotherapeut.

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.